Velkommen!

Det er alltid spennende med historiske hendelser og bygninger. Derfor har vi hatt svært lyst til å lage denne siden for å være informative og for å spre gleden med historiske bygninger. På denne nettsiden skal du få lov til å lære mer om Høytorp fort.

Her vil du også få svar på alt du måtte lure på (forhåpentligvis).

Vi har laget denne siden slik at du kan finne den informasjonen du trenger. Her vil du få vite mer om fortets historie, hvor det ligger, hvem det eies av og mye annet som er verdt å vite.

Litt fakta om fortet

Høytorp fort var i bruk i ganske lang tid, nemlig helt siden 1915. Det ble fredet i 2001, og ble offisielt et museum etter dette.

Dette fortet ligger i Mysen, som ligger i Indre Østfold kommune.

Det har vært en rekke ulike ingeniører som har jobbet med dette fortet, og det er gøy å lese informasjonen som er samlet om dem.

Beskrivelse av fortet

Fortet har hatt ulike bruksområder, men hovedsaklig har det vært brukt til kamp. Dette kan du se fra alle de ulike våpnene og tårnene som befinner seg på fortet. Det er spennende å lese mer om disse kanonene, noen av dem hadde rekkevidder på hele 6 000 meter! Det er vilt å tenke på at vi faktisk trengte disse fortene en gang i tiden. Forhåpentligvis kommer vi ikke til å trenge dem igjen.

Besøke fortet

Det finnes selvsagt muligheter for å besøke dette fortet, men noen ganger kan du være så heldig å komme deg med på en guidet tur. Det betyr at du kan få vite litt mer om fortet og dets historiske betydning. Dette er arrangert av Foreningen for Høytorp fort, og det er gratis. Du kan ta kontakt med dem for mer informasjon.