Finn nyttig informasjon om historie på internett

Kjenn din historie er et velkjent uttrykk for å si noe om hvem man selv er. Om man kjenner til hvem sine forfedre var, vil man også kunne forstå livet man selv lever bedre. Det store problemet med å søke opp historiske fakta er at det skrives mye som ikke er rotfestet i sanne kilder.

Man skal likevel være klar over at historie, slik man kjenner det i fagbøkene, også ofte kan være farget av hvem som skriver den. Hvilken ideologisk overbevisning skribenten har, hvilken gudstro han har også videre. Skal man finne nyttig informasjon om historie på Internett, bør man finne fram til troverdige kilder.

Finne informasjon om sitt opphav

Det er mange som ønsker å vite mer om hvem de er, og i dag fins mange nettsider som gir deg den muligheten. Man kan levere inn en DNA-prøve slik at forskerne kan analysere dem og finne interessante funn. Et eksempel er slektsforskning på myheritage.com hvor man kan bygge opp familietreet mange hundre år tilbake i tid. Kanskje kommer du fra en fattig bondefamilie eller kanskje har du blått blod i årene.

Mangler man inspirasjon kan man spille RiverBelle casino bonus der man finner mange spilleautomater med historiske tema.

Historie som fag

Historie er så viktig for vår forståelse av verden at det også er et eget fag i grunnskole og universiteter. Det kan være nyttig å finne informasjon om historie ved å gå inn på ulike universiteter for å se hvordan de innhenter data. De bruker en såkalt kildekritisk metode, ved å granske høyest mulig grad av sannhet. Ting som tendens, uavhengighet og representativitet, er viktig her.

Lete opp på internett og observer

Den absolutt enkleste måten å bekrefte historiske hendelser på er å lete dem opp på internett, for deretter å reise til det bestemte stedet. Kanskje kan du besøke Høytorp Fort for å finne ut at det som står skrevet i de historiske dokumentene faktisk stemmer.